Clicky


Vijf aanhoudingen in Zandvoort op tweede dag Dutch Grand Prix

Vijf aanhoudingen in Zandvoort op tweede dag Dutch Grand Prix
27-08-2023 10:42 | Binnenland | auteur ANP

ZANDVOORT - Zaterdag, op de tweede dag van de Dutch Grand Prix, zijn vijf mensen aangehouden. Twee personen werden betrapt op een gestolen brommer, een is aangehouden voor winkeldiefstal, een ander voor openbare dronkenschap, de laatste voor bedreiging, deelde burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh zondag mee. Volgens de politie zijn de vijf inmiddels allemaal weer op vrije voeten.

Ook werden vijftien personen beboet voor wildplassen. Op de eerste dag van de Dutch Grand Prix werden twee personen aangehouden, voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Ook zij zijn weer vrij. De zeven aangehouden mensen moeten zich volgens een politiewoordvoerder op een later moment verantwoorden.

De burgemeester kijkt terug op een geslaagde tweede dag. "Het was druk, gezellig maar onder controle", aldus Moolenburgh. Ondanks de regen verliep de in- en uitstroom goed, concludeert hij. Na de kwalificatie bleven 10.000 mensen achter in het dorp, velen hadden zich verzameld in en rondom de Haltestraat in de buurt van het station. In die straat zitten verschillende cafés en restaurants.

Moolenburgh is ook tevreden met de maatregel om de alcoholverkoop aan banden te leggen. Zo mag er vanaf 15.00 uur geen drank meer worden verkocht door supermarkten. Hulpdiensten zagen dat er een stuk minder mensen op straat waren met blikjes of flessen drank.

De politie is er blij mee dat er vooralsnog, ondanks de grote hoeveelheid mensen die op het evenement afkomen, maar zeven mensen zijn aangehouden. Dat aantal "valt best mee", aldus de woordvoerder. Zondag is vooralsnog niemand opgepakt.