Clicky


Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij conflict met wegwerkers

Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij conflict met wegwerkers [+foto&video]
28-08-2023 07:59 | Overig | auteur Redactie

DEVENTER - Bij een incident tussen een vrachtwagenchauffeur en wegwerkers op de N348-Siemelinksweg bij Deventer is een dode gevallen. Volgens betrokkenen ter plaatse betreft het de vrachtwagenchauffeur.

Volgens de politie vond er even voor 21:30 uur een mishandeling plaats ter hoogte van de oprit van de snelweg A1 Deventer-Oost. Hierbij is een van de betrokkenen, de chauffeur, onwel geworden. De chauffeur, een 57-jarige man uit Laag-Soeren, moest worden gereanimeerd, maar ondanks massale inzet van de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, is het slachtoffer overleden.

In eerste instantie was onduidelijk wie het slachtoffer was maar betrokkenen ter plaatse bevestigden gisteravond aan onze fotograaf dat het de vrachtwagenchauffeur betreft.

Een aantal wegwerkers is meegenomen naar het bureau voor verhoor en getuigen verklaringen. Ten tijde van het conflict werd op de onderliggende N348 de oprit naar de A1 bij Deventer Oost net afgesloten met hekken en rood-witte paaltjes door de wegwerkers vanwege nachtelijke werkzaamheden. Een vrachtwagen staat hier midden tussenin. In hoeverre dit een rol heeft gespeeld wordt onderzocht.

De politie laat weten dat er twee verdachten zijn aangehouden. Hun rol met betrekking tot het overlijden wordt onderzocht, aldus de politie. Het betreft een 36-jarige man uit Rossum en een 52-jarige man uit Hengelo.

De N348-Siemelinksweg is volledig afgesloten geweest voor politieonderzoek. Een naastgelegen Van der Valk hotel en distributiecentra van onder meer de Aldi en Sligro zijn daardoor volledig onbereikbaar geweest, omdat de enige toegangsweg naar het bedrijventerrein was gestremd.