Clicky


Ernstige hinder verwacht door werkzaamheden in Zeeuwse tunnels

Ernstige hinder verwacht door werkzaamheden in Zeeuwse tunnels
28-08-2023 19:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

MIDDELBUR - De Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct in Zeeland zijn in oktober en november enkele dagen dicht voor verkeer, omdat Rijkswaterstaat de technische installaties in de tunnels gaat vervangen. Volgens de wegbeheerder zullen de werkzaamheden leiden tot ernstige verkeershinder en kan de extra reistijd op sommige omleidingsroutes oplopen tot ruim een uur.

Naar verwachting is de Vlaketunnel, die in de A58 onder het Kanaal door Zuid-Beveland loopt, in beide richtingen dicht vanaf dinsdagavond 31 oktober tot maandagochtend 6 november. Het Dampoortaquaduct in de N57 bij Middelburg wordt in beide richtingen afgesloten vanaf woensdagavond 8 november tot maandagochtend 13 november.

De precieze planning kan nog iets veranderen als gevolg van bijvoorbeeld ongunstige weersomstandigheden, zegt Rijkswaterstaat. Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende omleidingsroutes die met gele borden en informatieborden boven en langs de weg worden aangegeven.

Rijkswaterstaat adviseert mensen om alleen de weg op te gaan als dat noodzakelijk is. "Plan anders de route voor vertrek en houd rekening met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits", aldus de wegbeheerder.

Volgens Rijkswaterstaat zijn de werkzaamheden nodig omdat een deel van de technische installaties in de tunnels is verouderd. Het gaat om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en sommige besturingssystemen.