Clicky


Overlast door overstromingen in Oostenrijk en Zwitserland

Overlast door overstromingen in Oostenrijk en Zwitserland [+video]
28-08-2023 19:13 | Buitenland | auteur ANP

WENEN - In Oostenrijk en Zwitserland heeft hevige regenval voor overstromingen gezorgd. Oostenrijkse media schrijven dat wegen en spoorwegen zijn afgesloten door aardverschuivingen en modderstromen en ook in Zwitserland is het risico daarop verhoogd. Er zijn geen meldingen van gewonden.

In de Oostenrijkse regio Tirol zijn volgens de krant Kronen Zeitung 2500 brandweerlieden op de been om de overlast te beperken. De inwoners van een paar kleine dorpen zijn geëvacueerd en worden ondergebracht in buurthuizen of bij de brandweer. De Brennerspoorlijn is buiten gebruik door het noodweer en ook vele bruggen zijn afgesloten vanwege het hoge water. De rivier de Inn en de Rijn dreigen maandag allebei de hoogste stand van deze eeuw te bereiken. Ook is op foto's te zien dat een deel van de weg in het Ötztal is weggeslagen.

In de buurt van het Zwitserse Scuol is een deel van een camping onder water komen te staan door het overlopen van de Inn. Hulpdiensten bouwen bij die rivier nooddammen om het water tegen te houden en zeggen de situatie onder controle te hebben.

Ook in het noorden van Italië hebben ze last van het noodweer. Er is bijvoorbeeld in het grensgebied bij Frankrijk een aardverschuiving geweest, waardoor het treinverkeer stilligt. Volgens de weersite MeteoAlarm blijft het voorlopig in de Alpen hard regenen en gelden in meerdere landen waarschuwingen voor het slechte weer.