Clicky


DPD Pakketservice neemt twee nieuwe EcoCombi's in gebruik

DPD Pakketservice neemt twee nieuwe EcoCombi's in gebruik
10-05-2012 13:30 | Overig | auteur de redactie
DPD Pakketservice heeft twee nieuwe EcoCombi’s in gebruik genomen. Door deze uitbreiding beschikt DPD nu over totaal zes EcoCombi’s voor het vervoeren van pakketten. Per EcoCombi wordt er 40% CO2 bespaard. Dit komt onder andere door de grote laadruimte van 130 m2; deze biedt 45% meer inhoud dan een reguliere vrachtwagen. De inzet van de nieuwe EcoCombi’s is een volgende stap in de duurzaamheidsstrategie van DPD. Eerder dit jaar introduceerde de pakketvervoerder een CO2-neutraal bezorgingsconcept, onder de naam Total Zero.

De twee nieuwe vrachtwagens worden direct in gebruik genomen en zullen ingezet worden voor pakketvervoer tussen de verschillende vestigingen van DPD: op de trajecten Amsterdam-Best en Amsterdam- Veenendaal. Elk rijden ze 100.000 kilometer per jaar. De vier eerder in gebruik genomen EcoCombi’s van DPD rijden tussen Rotterdam en Best en op het traject Meppel-Veenendaal. Zodra de wet dit toestaat zal DPD de EcoCombi’s ook over de grens laten rijden; naar verwachting kan eind 2012 in België gereden gaan worden.

Duurzaam wegtransport
De inzet van de twee nieuwe EcoCombi's past in het beleid van DPD om haar logistieke diensten, die voor het grootste deel via wegtransport plaatsvinden, verder te verduurzamen. Het terugbrengen van CO2 is een van de belangrijkste doelstellingen binnen deze strategie, met als speerpunt het eerder dit jaar geïntroduceerde Total Zero concept. Met Total Zero worden alle pakketten door DPD CO2-neutraal bezorgd, zonder extra kosten voor de klant.



Besparing van CO2 en brandstof
De laadruimte van de nieuwe EcoCombi’s meet 130 m2. Dit is 45% meer dan een reguliere vrachtauto, waardoor meer pakketten per rit meegenomen kunnen worden, met als gevolg dat het aantal ritten teruggebracht kan worden. Dit werkt op zichzelf CO2 besparend; per rit bespaart de EcoCombi een CO2-uitstoot van 40%. Door de inzet van de beide EcoCombi’s wordt op jaarbasis 37.000 liter brandstofbesparing gerealiseerd.

De in totaal zes EcoCombi's die DPD in gebruik heeft leggen binnen hun levenscyclus gezamenlijk circa 1.1 miljoen kilometer af. Afgezet tegen transport met bestelwagens, leveren de EcoCombi’s een besparing van 175.000 liter brandstof en een equivalent van 470 ton CO2 op.