Clicky


Angelique Magielse volgt Bert Groenewegen op als financieel directeur NS

Angelique Magielse volgt Bert Groenewegen op als financieel directeur NS
01-09-2023 11:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - Angelique Magielse wordt per 1 maart 2024 benoemd als financieel directeur van NS en daarmee lid van de Raad van Bestuur.  Zij wordt op voordracht van de Raad van Commissarissen aangesteld door de aandeelhouder, de minister van Financiën. Magielse volgt in de Raad van Bestuur Bert Groenewegen op. Groenewegen heeft te kennen gegeven zijn functie na bijna 8 jaar neer te willen leggen per 1 maart 2024 en zijn opvolger de komende maanden in te werken. De aanstelling van Magielse geldt zoals gebruikelijk voor een periode van vier jaar.

Angelique Magielse startte haar loopbaan bij KPMG, waarna zij vervolgens verschillende posities binnen NS bekleedde. Sinds 2016 is zij lid van de directie van NS-dochter Abellio. In de Raad van Bestuur zullen de activiteiten van Abellio onderdeel van haar portefeuille blijven.

Magielse heeft Abellio in moeilijke omstandigheden in goede banen geleid. Vorig jaar gaf zij samen met Groenewegen leiding aan de gewenste verkoop van Abellio UK aan het lokale management. Ook zorgde ze er samen met het Duitse management voor dat de activiteiten in Duitsland – na een roerige periode - weer in rustiger vaarwater zijn gekomen.

Herman Dijkhuizen, voorzitter Raad van Commissarissen NS “Ik ben verheugd dat we als NS vanuit eigen gelederen Angelique Magielse kunnen benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Angelique Magielse is een uitstekende professional met relevante ervaring, die zich ook bij NS-dochter Abellio op moeilijke momenten bewezen heeft. Daarbij kijkt ze verder dan de financiële aspecten en heeft zij als bestuurder juist oog voor de maatschappelijke impact van NS.”

Wouter Koolmees, president-directeur NS: “Ik ben trots dat we een collega uit ons bedrijf in de Raad van Bestuur kunnen verwelkomen en kijk enorm uit naar onze vernieuwde samenwerking.”

Angelique Magielse: “We willen de dienstverlening voor de reiziger elke dag weer een stukje beter maken en tegelijk werken aan een gezonde toekomst voor NS. Wat mij betreft gaan die twee zaken hand in hand. We willen niet alleen een  betrouwbare vervoerder zijn, maar ook een goede werkgever die bijdraagt aan oplossingen voor een bereikbaar en duurzaam Nederland. Ik heb zin om hier binnen het team van de Raad van Bestuur verantwoordelijkheid voor te nemen.

De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de aanstelling van Angelique Magielse. Zij ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid. Net als de overige leden van de Raad van Bestuur, ziet zij vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.