Clicky


Jan Slagter stopt als directeur van Omroep MAX

Jan Slagter stopt als directeur van Omroep MAX
01-09-2023 12:08 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Jan Slagter gaat eind 2024 stoppen als directeur van Omroep MAX. Dat meldt de 69-jarige omroepbaas in gesprek met De Volkskrant. "Eind 2024 stop ik als omroepdirecteur, mijn opvolging is al geregeld", zegt Slagter in de krant. "Maar programma’s maken blijft leuk."

Een woordvoerder van Omroep MAX laat weten dat in de loop van volgend jaar bekendgemaakt wordt wie Slagter gaat opvolgen. "Ik vind het nog steeds hartstikke leuk - althans, het bedenken van programma’s", stelt de omroepbaas in de Volkskrant. "Want waar ik wél klaar mee ben in dit dorp is het besturen, de vergaderingen en de werkgroepen. Op dat gebied ga ik het pitje binnenkort lager zetten."

Slagter richtte in 2002 Omroepvereniging MAX op, omdat hij vond dat er te weinig programma’s voor 50-plussers werden gemaakt. MAX kreeg in 2005 een aspirant-status, vijf jaar later werd MAX een volwaardige omroep. Met 430.000 leden is MAX op dit moment de grootste ledenomroep van Hilversum.

Hij is wel van plan om ook na zijn afscheid als omroepbaas het gezicht van MAX te blijven. "Ik presenteer hier en daar nog een programma, doe misschien nog de ledendag, kijken hoe lang ik dat volhoud. En als ik straks ook het gezicht niet meer ben - heerlijk." Zijn vrouw en hij hebben een huis in Málaga gekocht: "Een geweldige stad, echt booming, en gemakkelijk aan te vliegen. Dus ik zie ons daar straks regelmatig vertoeven."