Clicky


Zeven aanhoudingen na schietincident in Rotterdams café

Zeven aanhoudingen na schietincident in Rotterdams café
03-09-2023 19:31 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft zeven mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in een café in de Sint-Andriesstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Bij het incident raakte in de nacht van zaterdag op zondag een man zwaargewond. Het slachtoffer is met een schotwond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

De schietpartij was iets voor 02.00 uur. Vier van de zeven verdachten werden in het café zelf aangehouden. Het gaat om twee mannen van 27 en 59 jaar uit Rotterdam, een 42-jarige vrouw uit Rotterdam en een vrouw van 46 uit Waddinxveen.

Kort voor de arrestaties in de kroeg waren elders in Rotterdam al twee mannen van 23 en 51 jaar uit Barendrecht aangehouden in verband met de schietpartij. De zevende verdachte werd buiten bij het café gearresteerd. Deze man was gewond omdat hij rond het incident was mishandeld. Volgens de politie was hij niet beschoten.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd in en bij het café. De politie doet onderzoek naar de rol en betrokkenheid van alle verdachten.