Clicky


KNVB blokkeert ruim 500 tickets voor Nederland-Griekenland

KNVB blokkeert ruim 500 tickets voor Nederland-Griekenland
04-09-2023 14:56 | Sport | auteur ANP

ZEIST - De KNVB heeft ruim vijfhonderd kaartjes geblokkeerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Griekenland die donderdag wordt gespeeld in Eindhoven. De voetbalbond zegt er zeker van te zijn dat de kaarten zijn verhandeld via de zwarte markt. Nog eens tweehonderd andere "verdachte" tickets worden onderzocht.

Op www.onsoranje.nl heeft de bond een lijst gepubliceerd van alle plaatsen die geblokkeerd zijn. Mensen met een geblokkeerd ticket worden niet in het stadion toegelaten, waarschuwt de KNVB. De betreffende tickets zijn onder meer doorverkocht via 4Alltickets, Viagogo en MeGusta. De KNVB verwijst mensen die de kaartjes hebben aangeschaft door naar de organisatie waar ze de tickets hebben gekocht.

Bij zowel Viagogo als 4Alltickets worden maandagmiddag nog kaarten aangeboden voor de wedstrijd. 4Alltickets zegt nog niet op de hoogte te zijn van de beslissing van de KNVB en daarom niet te kunnen reageren. Viagogo en MeGusta waren niet bereikbaar voor commentaar.

Een woordvoerder van de KNVB waarschuwt mensen om kaarten alleen via de officiële verkoopkanalen aan te schaffen. Wie dat niet doet, loopt altijd het risico niet het stadion in te komen, zegt hij. Doorverkopen van kaarten via "integrale verkoopkanalen" mag niet. Wie om wat voor reden dan ook van toegangskaarten voor een wedstrijd af wil, mag die aan familie en vrienden geven, aldus de woordvoerder.