Clicky


Twaalf nieuwe Volvo FH-combi's voor Ewals Cargo Care

Twaalf nieuwe Volvo FH-combi's voor Ewals Cargo Care
04-06-2012 14:14 | Volvo | auteur de redactie
Ewals Cargo Care heeft zijn wagenpark uitgebreid met twaalf Volvo FH-combi’s, die ingezet worden vanuit het depot in het Duitse Kiefersfelden. Met een volume van maar liefst 120 kubieke meter is het bedrijf voor de maximale transportcapaciteit gegaan. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim te Venlo.

Ewals Cargo Care is door vrijwel heel Europa actief als transporteur in onder andere de automotive industrie. Het bedrijf specialiseert zich in ‘just in time’ levering, waarbij snelle leveringen zodanig op de productie zijn afgestemd dat autofabrikanten nauwelijks grote voorraden aan onderdelen nodig hebben.

De Volvo FH 6x2 combi’s zullen echter volumegoederen, vooral losse autobanden en elektronische onderdelen, transporteren tussen Italië en met name Duitsland. Het gaat dan ook om combi’s met een laag chassis en de maximale inwendige hoogte van drie meter, wat een laadvolume van maar liefst 120 kubieke meter biedt. De opbouw is verzorgd en geconfigureerd door de Duitse firma WECON, en voldoet aan de NEN XL-normen.

"We kennen de Volvo FH als een betrouwbare, maar vooral erg degelijke truck", zegt Roel Strous, commercial & technical manager van Ewals Cargo Care. Het bedrijf heeft reeds ongeveer honderd FH’s in het wagenpark van bijna 450 eenheden.

"Die huidige modellen hadden echter een vermogen van 420 pk, terwijl de nieuwe Volvo FH trucks vooral worden ingezet voor vervoer door Oostenrijk. Daarom beschikken ze over een D13 EEV motor van 460 pk, met extra features zoals Volvo Engine Brake (VEB+) en een automatische I-Shift versnellingsbak met Fuel & Economy software. Tot slot hebben we gekozen voor de comfortabele XL-cabineconfiguratie, om de chauffeurs extra ruimte te bieden tijdens lange ritten."



Strous beschrijft de huidige Volvo FH als een betrouwbare truck die vooral het bedieningsgemak van de chauffeur dient. "Veel nieuwe trucks hebben een overdaad aan moderne snufjes, wat tot verwarring kan leiden. Onze chauffeurs waarderen vooral de degelijkheid van de FH. Daarnaast is het een beproefd model, omdat de FH in de loop der jaren is doorontwikkeld tot een uitgerijpt model."

Wat ook meespeelt, is dat Ewals in Oostenrijk kan terugvallen op Volvo Trucks-dealer Berger Truck Service voor spoedreparaties en klein onderhoud. Voor periodiek onderhoud vertrouwt Ewals Cargo Care op de goede samenwerking met Nebim, waar voor alle motorwagens en aanhangwagens een volledig onderhoudscontract is gesloten.