Clicky


Politie ontdekt negen gestolen fietsen in palletbak vrachtwagen dankzij fietsalarm

Politie ontdekt negen gestolen fietsen in palletbak vrachtwagen dankzij fietsalarm [+foto]
05-09-2023 14:30 | Criminaliteit | auteur Redactie

SIEGBURG - Gisteren, maandag 4 september, hield de politie een vrachtwagen tegen op de Duitse A3 en trof daarin negen vermoedelijk gestolen fietsen aan.

Rond 17.55 uur meldde een 42-jarige man uit Keulen zich bij de politie. Hij verklaarde dat zijn hoogwaardige elektrische fiets het afgelopen weekend in Keulen-Poll uit zijn camper was gestolen, ondanks dat hij hem dubbel op slot had gezet. De fiets, ter waarde van bijna 6.000 euro, was voorzien van een tracker zodat de eigenaar de locatie kon lokaliseren. De man uit Keulen ging ervan uit dat zijn elektrische fiets op een buitenlandse trekker-oplegger stond die hij op het punt stond te volgen.

De ingeschakelde politie kon de betreffende vrachtwagen op de A3 spotten en tegenhouden bij het tankstation en de rustplaats Siegburg West.

De trekker-oplegger, bestuurd door twee mannen, werd gecontroleerd. Hoewel er aanvankelijk niets verdachts in de laadruimte kon worden aangetroffen, activeerde de man uit Keulen een akoestisch alarm op zijn fiets. Dit geluid klonk vanuit de palletkist. Op verzoek openden de chauffeurs de twee palletkisten.

In totaal werden negen professioneel verpakte fietsen ontdekt. Onder hen bevond zich de tweewieler van de man uit Keulen.

De twee verdachten, 24 en 43 jaar oud, zijn tijdelijk aangehouden op verdenking van diefstal. Na de politiemaatregelen werden vader en zoon wegens gebrek aan aanhoudingsgronden weer vrijgelaten.

De politie onderzoekt nu onder meer wie de eigenaar is van de overgebleven fietsen die kennelijk naar andere Europese landen zouden worden gebracht.