Clicky


Gewonde door brand op schip op de Lek bij Bergambacht

Gewonde door brand op schip op de Lek bij Bergambacht [+foto's]
05-09-2023 19:29 | Incidenten | auteur ANP

BERGAMBACHT - [update 20:27 uur] Op een schip op de Lek ter hoogte van het Zuid-Hollandse Bergambacht heeft brand gewoed. De schipper is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Hij heeft brandwonden opgelopen en rook ingeademd. Er waren nog drie bemanningsleden aan boord, maar die hebben geen verwondingen opgelopen.

De brand ontstond rond 18.20 uur in de machinekamer. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur te bestrijden. Het schip vervoerde benzine. Maar volgens de woordvoerder is er geen gevaar geweest voor de lading. Inmiddels is de brand geblust en voert de brandweer nog een aantal controles uit.

Het schip bevindt zich ter hoogte van de veerverbinding Bergambacht-Streefkerk. De veerdienst is voorlopig stilgelegd omdat de pont de brandweer hielp bij de brandbestrijding. Ze heeft een brandweerwagen naar het brandende schip gebracht, aldus de veiligheidsregio. De veerboot ligt nog altijd langszij het schip waar de brand woedde.

Het vuur heeft voor schade in de machineruimte gezorgd. Onderzocht wordt of het schip op eigen kracht verder kan of moet worden gesleept.