Clicky


Snelweg tussen Thessaloniki en Athene gesloten vanwege noodweer

Snelweg tussen Thessaloniki en Athene gesloten vanwege noodweer [+foto's&video]
07-09-2023 10:38 | Weer en Verkeer | auteur ANP/AFP/BELGA/DPA

ATHENE - [update 16:40 uur] De Griekse autoriteiten voeren reddingsoperaties uit in de door overstromingen getroffen centrale regio Thessalië. Op sommige plekken staat het water tot wel twee meter hoog. De autoriteiten waarschuwen ook voor aardverschuivingen. Er zijn ten minste nog 64 mensen gestrand in verschillende dorpen rond de Centraal-Griekse plaats Karditsa. Zeker zes mensen worden nog vermist. Vier mensen kwamen tot nu toe om het leven.

De snelweg tussen de hoofdstad Athene en het noordelijke Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, is sinds woensdagavond gesloten vanwege het noodweer. Over een afstand van zo'n 200 kilometer kan de belangrijkste snelweg van het land niet worden gebruikt. Ook andere wegen zijn onbegaanbaar en afgesloten door de Griekse politie. Spoorwegmaatschappij Hellenic Train maakt op X, voorheen Twitter, melding van veel uitgevallen treindiensten vanwege het noodweer.

Ook de hoofdstad Athene werd getroffen door het noodweer. Straten stonden onder water en verschillende metrostations moesten worden gesloten. De situatie in de hoofdstad lijkt inmiddels weer langzaam te verbeteren.

Recordhoeveelheid regen

In Griekenland woedt storm Daniel de afgelopen dagen hevig. Er valt een recordhoeveelheid regen met overstromingen als gevolg. Verwacht wordt dat de weersituatie donderdagavond beter wordt.

Ook andere Zuid-Europese landen zijn getroffen door het noodweer. In Bulgarije vielen vier doden, in Turkije is het dodental opgelopen tot zeker acht.

Voor foto's klikt u hier!