Clicky


Van Moer Group bestelt 100 Volvo FH Trucks

Van Moer Group bestelt 100 Volvo FH Trucks
14-06-2012 10:28 | Volvo | auteur de redactie
In het kader van de overname van het transportbedrijf Wambacq-Peeters uit Zellik besliste de logistieke dienstverlener Van Moer Group om 100 Volvo FH trekkers aan te kopen. De eerste 80 voertuigen worden voor de vakantie geleverd. De overige 20 volgen in het najaar. Hiermee trekt Van Moer de kaart van de distributie, en zet het een nieuwe stap in een diversificatietraject dat de voorbije jaren werd gevolgd.

Jo Van Moer, oprichter en CEO van de Van Moer Group is al sinds 1990 actief als internationaal vervoerder. De relatie met Volvo Trucks dateert ook uit deze beginperiode. Beide bedrijven herkennen elkaars kernwaarden die kwaliteit, veiligheid en respect voor het milieu hoog in het vaandel dragen.

Van Moer koos voor 100 Volvo FH 500 pk trekkers, 4x2, met de geautomatiseerde Ishift versnellingsbak en de bijzonder ruime Globetrotter XL cabine. Om nog zuiniger in brandstofverbuik te zijn, worden alle trucks uitgerust met dak-zij en chassisspoilers. Alle voertuigen worden gefinancierd door Volvo Financial Services.

De totale vloot van de Van Moer Group bestaat momenteel uit 200 voertuigen, voor het merendeel Volvo Trucks. Van Moer vervoert conventionele goederen in binnen- en buitenland, en is ook actief in container, - multimodaal en uitzonderlijk transport. Met een eigen containerdepot, magazijnen en overdekte spoorwegterminal speelt de groep in op alle mogelijke transportcombinaties. Het bedrijf breidde de voorbije jaren stelselmatig uit, zowel door organische groei als door strategische acquisities.

Jo Van Moer startte Van Moer Transport in 1990 in Melsele, vlakbij de Antwerpse haven en specialiseerde zich in transport. In 2008 werd Van Moer Group transporteur van het jaar.



Reeds sinds de beginjaren is de band tussen Van Moer en Volvo Trucks steeds sterker geworden. Jo Van Moer, General manager: "We herkennen veel van onze waarden in Volvo Trucks. Wij kiezen resoluut voor kwaliteit, voor zowel onze producten als onze diensten aan onze klanten. Veiligheid voor andere weggebruikers en onze chauffeurs dragen wij ook nauw in ons hart. En door de zuinige trucks van Volvo is ons brandstofverbruik laag, wat ook ten goede komt aan het milieu".

Met deze verjonging en uitbreiding van de vloot, kan Van Moer zijn leidende positie in de Belgische en internationale transportwereld verder uitbouwen.