Clicky


Vrouw zwaargewond bij steekpartij in Amsterdam, dader voortvluchtig

Vrouw zwaargewond bij steekpartij in Amsterdam, dader voortvluchtig
07-09-2023 14:27 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag is een vrouw neergestoken in de Warmoesstraat in Amsterdam. Het slachtoffer is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis en de verdachte is voortvluchtig.

Omstreeks 03.00 uur belt een melder de politie dat er tumult is op straat in de Warmoesstraat ter hoogte van de Oudebrugsteeg. De centralist hoort op de achtergrond veel geschreeuw en gegil wat klinkt als paniek. Direct worden agenten die kant opgestuurd. Als ze bijna ter plaatse zijn, trekt iemand hun aandacht door te wenken dat ze snel moeten komen. Ze treffen in de Oudebrugsteeg een vrouw liggend op straat aan in een plas bloed.

Een omstander heeft inmiddels een broeksriem, als tourniquet, om het been van de vrouw aangelegd om een bloeding te stelpen. De politie verleent eerste hulp waarbij blijkt dat de vrouw meerde keren is gestoken. Ze wordt daarna door ambulancepersoneel met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Onduidelijk is wat de toedracht is van dit steekincident. Ook is onbekend of het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen. Forensische Opsporing (FO) en de recherche onderzoeken deze zaak. Er vindt onder meer onderzoek plaats naar camerabeelden.

De recherche wil heel graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien, beelden hebben of misschien weten wie de verdachte is. De verdachte man is na het steekincident weggelopen in de richting van het Centraal Station.