Clicky


Park in Londen afgesloten in zoektocht naar onder vrachtwagen ontsnapte gevangene

Park in Londen afgesloten in zoektocht naar onder vrachtwagen ontsnapte gevangene
08-09-2023 09:41 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 14:10 uur] De Britse politie heeft een park in Londen afgezet in de zoektocht naar de terreurverdachte die is ontsnapt uit de gevangenis. Het Richmond Park ligt slechts op zo'n 5,5 kilometer van de Wandsworth-gevangenis, waar Daniel Abed Khalife woensdag kon vluchten. De politie bevestigt dat het afsluiten van het park te maken heeft met de klopjacht.

Sinds afgelopen nacht bewaken agenten de ingangen van het park. De zoekacties werden 's nachts wel tijdelijk stopgezet tot er weer voldoende daglicht was om verder te zoeken. Volgens Sky News cirkelen ook twee politiehelikopters boven het park.

Khalife, een voormalig soldaat, zat vast omdat hij verdacht wordt van het verzamelen van informatie voor Iran en van het plaatsen van nepbommen op een militaire basis. Hij ontsnapte door zich vast te maken aan de onderkant van een vrachtwagen die voedsel leverde aan de gevangenis.

Donderdag zei de politie dat er 150 agenten in Londen waren ingezet voor de klopjacht. De commandant denkt dat Khalife zijn vlucht goed gepland heeft en dat hij als getrainde oud-soldaat een "zeer vindingrijk individu" moet zijn. De politie onderzoekt nu of hij hulp gehad kan hebben, mogelijk van gevangenisbewakers of andere gevangenen. De autoriteiten houden er ook rekening mee dat Khalife het land al heeft verlaten. Vliegvelden en havens namen al extra veiligheidsmaatregelen.