Clicky


Ruim 28 procent niet in orde bij Duitse transportcontrole

Ruim 28 procent niet in orde bij Duitse transportcontrole [+foto's]
08-09-2023 11:39 | Controles | auteur Redactie

GUDOW - Gisteren, donderdag 8 september, heeft de Duitse verkeerspolitie een controle uitgevoerd op de Gudow-rustplaats in de richting van Berlijn. Tussen 09.00 uur en 14.00 uur controleerden 25 agenten in totaal 106 voertuigen, voornamelijk vrachtwagens, omdat de focus van de inspectie lag op overbalding en ladingzekering.

Dertig voertuigen waren niet in orde, wat neerkomt op zo'n 28,3 procent. 

Twaalf vrachtwagens hadden de ladingzekering niet in orde, waarvan er één gevaarlijke goederen vervoerde. Er werden zeven overtredingen ontdekt waarbij de rij- en rusttijden niet werden nageleefd. Twee chauffeurs droegen geen veiligheidsgordel en een ander droeg zijn bril niet tijdens het rijden. Bij één vrachtwagen was de keuring verlopen.

Bovendien waren zes voertuigen overbeladen, waardoor in drie gevallen verder rijden werd verboden. Een trekker-oplegger combinatie vervoerde metaalspaanders in een normale oplegger. Door de aard van de lading (losse, kleine chipjes) was het voertuig totaal ongeschikt voor dit soort lading. Er werd een boeteprocedure gestart en de rit eindigde hier.

Een vrachtwagen beladen met banden had ze slechts met twee klemborden vastgezet, waardoor een deel van de banden al op de laadvloer was gevallen. Voordat de chauffeur verder mocht rijden, moest de lading correct worden vastgezet.