Clicky


CFG levert nieuwe Neus aan Stensrud

CFG levert nieuwe Neus aan Stensrud
14-06-2012 18:59 | Iveco | auteur de redactie
De "Black Bull", zoals de nieuwe eigenaar de zwarte Strator 6x4 noemt, werd kort na de BedrijfsautoRAI afgeleverd aan Stensrud Transport uit Noorwegen. Stensrud Transport is een zelfstandige vrachtwagenchauffeur die gespecialiseerd is in het transport van brandstoffen door Scandinavië.

De Strator is voorzien van een Cursor 13 motor met Euro 5 emissie, een AS Tronic versnellingsbak en een retarder. Vanwege de inzet is het voertuig ARD gehomologeerd. Een Hillholder en een balgontluchting op de laatste as werden gemonteerd om in gladde en moeilijke situaties beter van de plaats te komen.

Stensrud rijdt al jaren naar tevredenheid met Iveco in de Scandinavische landen, zijn keuze voor een Iveco met neus was daarmee voor de hand liggend. De uitstraling van de machtige torpedo is versterkt middels een Active Space cabine met verhoogde daklijn, voorzien van een volledig vlakke vloer. De stahoogte in de cabine neemt toe met maar liefst 23 centimeter, waardoor de inwendige stahoogte in de gehele cabine 2,08 meter bedraagt.



Achter de cabine zijn twee verchroomde verticale uitlaatpijpen geplaatst met daartussen de verchroomde 'show plate' met Strator opschrift. De vier grote aluminium brandstoftanks met treeplanken aan de zijkant zijn niet alleen optisch mooi, maar zijn ook functioneel. De voorste tanks zijn voorzien van 650 liter diesel en 250 liter hydrauliekolie, in de achterste tanks zijn de uitlaatdemper en de compressor ondergebracht.

Na eerst nog te zijn tentoongesteld tijdens de Transport Messa te Oslo, heeft Stensrud zijn "Black Bull" aan het werk gezet.