Clicky


Dode bij steekincident in Noord-Hollandse dorp Driehuis

Dode bij steekincident in Noord-Hollandse dorp Driehuis [+foto's]
11-09-2023 13:06 | Misdaad | auteur ANP

DRIEHUIS - [update 16:51 uur] In het Noord-Hollandse dorp Driehuis is maandagochtend iemand doodgestoken. Het slachtoffer is een 24-jarige inwoner van Driehuis, meldt de politie.

De politie vond het slachtoffer rond 10.45 uur op de oprit van een woning aan de Wolff en Dekenlaan, in de buurt van station Driehuis. Wat er precies gebeurd is, kan de politie nog niet zeggen. De politie is op zoek naar getuigen en beelden van het steekincident.

In de straat waar de man is gevonden zijn meerdere scholen, waaronder middelbare school het Ichthus Lyceum. "Op dit moment is er geen aanwijzing dat er een verband is tussen de scholen of de betreffende leerlingen enerzijds en het steekincident anderzijds", aldus de politie. Wel zijn er meerdere mensen getuige geweest van de steekpartij, onder wie mogelijk scholieren. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar.

De politie is op zoek naar een verdachte en heeft een signalement via Burgernet gedeeld. Daarin wordt gewaarschuwd de verdachte niet zelf te benaderen, maar om 112 te bellen.

De Wolff en Dekenlaan is afgezet voor sporenonderzoek. Activiteiten op sportclubs en scholen in de omgeving kunnen gewoon doorgaan, laat de politie weten.