Clicky


Akkoord over 10 procent meer loon leraren, staking van de baan

Akkoord over 10 procent meer loon leraren, staking van de baan
12-09-2023 14:39 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Onderwijsmedewerkers op basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs kunnen een loonsverhoging van 10 procent tegemoetzien.

Werkgevers en de onderwijsbonden hebben dat na intensieve onderhandelingen met elkaar afgesproken, laat de Algemene Onderwijsbond (AOb) weten. Nu ze een cao-akkoord hebben bereikt, is een eerder aangekondigde onderwijsstaking van de baan.

Ook de andere bonden die meepraatten zijn het eens met de afspraken. Nu de onderhandelaars eruit zijn, mogen de achterbannen zich nog uitspreken over het resultaat.

De bonden hadden 12 procent geëist om de hoge inflatie van het afgelopen jaar te compenseren. Ze krijgen dus iets minder, maar wel met terugwerkende kracht: de loonsverhoging gaat in per 1 juli van dit jaar. De reiskostenvergoeding gaat van 12 naar 17 cent per kilometer en in november krijgt het onderwijspersoneel een eenmalige uitkering. De hoogte daarvan varieert van 1000 euro bruto voor medewerkers in de lagere loonschalen tot 350 euro voor mensen in de hoogste schalen.