Clicky


Mannen neergestoken bij huisartsenpost, vrouw wordt onwel en overlijdt

Mannen neergestoken bij huisartsenpost, vrouw wordt onwel en overlijdt
12-09-2023 17:16 | Misdaad | auteur ANP

NIEUWEGEIN - In en bij een huisartsenpost in Nieuwegein zijn in de nacht van zondag op maandag twee mannen neergestoken en vlak daarna is een andere patiënte in de wachtkamer onwel geworden en overleden. De politie heeft een 30-jarige vrouw uit Zeist aangehouden voor het neersteken van de mannen. Of er een verband is tussen de steekpartij en de vrouw die onwel werd, wordt onderzocht.

De twee mannen raakten lichtgewond. De organisatie achter de huisartsenpost aan de Koekoekslaan spreekt van een incident met "een verward persoon". Volgens de politie was de aangehouden vrouw een patiënte die de huisartsenpost bezocht. De twee mannen waren dat niet, maar waren wel in of bij de wachtkamer van de huisartsenpost aanwezig. De vrouw die uiteindelijk overleed, had volgens een woordvoerster van de politie geen steekwonden.

"Wij zijn geschrokken en betreuren het dat dit heeft plaatsgevonden. Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de familie en dierbaren van de overleden persoon. We wensen hen veel sterkte bij dit verlies", laat zorgorganisatie UNICUM weten. "Ook voor de medewerkers van onze huisartsenpost en voor de medewerkers van de spoedeisende hulp en beveiliging is deze gebeurtenis moeilijk te bevatten."

In verband met het onderzoek waren de spoedeisende hulp en huisartsenpost maandag tijdelijk gesloten.