Clicky


Wegwerker weet zichzelf nog net in veiligheid te brengen om te voorkomen dat stomdronken chauffeur hem aanrijdt

Wegwerker weet zichzelf nog net in veiligheid te brengen om te voorkomen dat stomdronken chauffeur hem aanrijdt
12-09-2023 19:26 | Overtredingen | auteur Redactie

DELMENHORST - Een stomdronken chauffeur van een trekker met oplegger reed op maandag 11 september 2023 omstreeks 09.45 uur over de Duitse A28, waarbij hij een wegwerker in gevaar bracht. De wegwerker moest over de vangrail springen om zichzelf in veiligheid te brengen toen de vrachtwagen hem naderde.

De 38-jarige man, die uit Wit-Rusland afkomstig is, reed in eerste instantie met zijn vrachtwagen de bebouwde kom van Delmenhorst in. Op weg naar knooppunt Adelheide merkten meerdere weggebruikers hem op vanwege zijn onveilige rijstijl.

Bij knooppunt Adelheide ging hij de A28 richting Bremen op en verliet deze bij knooppunt Hasport. Van hieruit reed hij terug door het stadsgebied om terug te keren naar het knooppunt Adelheide richting Bremen. Bij het knooppunt Hasport verliet hij opnieuw de snelweg. vervolgens reed hij via hetzelfde kruispunt de A28 weer op in de richting van Groß Mackenstedt.

De 38-jarige chauffeur slingerde over de weg, zwenkte naar rechts van de weg en naderde op de berm een ​​onderhoudsvrachtwagen op de snelweg. De 58-jarige wegwerker, die een olielek aan het opruimen was, zag de naderende trekker-oplegger en sprong over de buitenste vangrail om zich in veiligheid te brengen. Gelukkig was hij ongedeerd. Direct daarna kwam de vrachtwagen van de 38-jarige chauffeur in botsing met de geparkeerde snelwegonderhoudsvrachtwagen.

De 38-jarige zette de rit echter voort. Een oplettende getuige die het onveilige rijgedrag en de aanrijding zag, volgde de vrachtwagen en belde de politie. 

De 38-jarige stopte zijn vrachtwagen bij een vrachtwagenparkeerplaats tussen knooppunt Delmenhorst en het knooppunt Groß Mackenstedt en werd hier door de politie aangehouden.

De man bleek stomdronken. Uit een uitgevoerde ademalcoholtest bleek een waarde van 2,44 promille. De agenten startten een onderzoek tegen hem wegens het in gevaar brengen van het wegverkeer en het zonder toestemming verlaten van de plaats van een ongeval. Er moest een bloedmonster worden afgenomen.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie in Oldenburg werd het rijbewijs van de chauffeur in beslag genomen. Ook namen ze de vrachtwagensleutels in beslag. Het transportbedrijf moet nu zorgdragen voor het sturen van een vervangende chauffeur.