Clicky


Twee nieuwe DAF FFV CF65.300 tankautospuiten voor brandweer Veldhoven

Twee nieuwe DAF FFV CF65.300 tankautospuiten voor brandweer Veldhoven
06-07-2012 09:40 | DAF | auteur de redactie
Brandweer Veldhoven is trots op de twee nieuwe tankautospuiten uit de DAF CF65-serie. Het was dan ook een bijzonder moment, dat de president directeur van DAF Trucks N.V., Harrie Schipper, de officiële overdracht, als inwoner van Veldhoven, aan de Burgemeester van Veldhoven Jack Mikkers kon inluiden. De opbouwer en hoofdaannemer van beide voertuigen Coen van Gemert, directeur van Gemco Mobile Systems, overhandigde vervolgens de sleutels van de twee DAF FFV CF65.300 TS blusvoertuigen aan Ben van Otterdijk, hoofd brandweer zorg.

Het eisenpakket van de gemeente Veldhoven is door Gemco Mobile Systems uitstekend verwerkt in deze DAF's. De stabiele 18 ton's voertuigen zijn uitgerust met een snelle 300pk Euro-5 motor en een volautomatische Allison versnellingsbak. Een 2500 liter Plasisol watertank met een Godiva brandweerpomp voor 3000 liter per minuut bij 10 Bar en een modern druklucht schuimblussysteem maken het voertuig multifunctioneel.

Door de 4-wiel aandrijving kunnen deze blusvoertuigen ook in het natuurgebied van de gemeente Veldhoven overal snel ter plaatse zijn. De cabine is ingericht voor de chauffeur, de bevelvoerder en 6 manschappen. De kunststof opbouw heeft opstapkleppen en zeven rolluiken. De voertuigen zijn uitgerust met een ARBO ladderrek voor twee ladders, zuigslangen, een wervelplank en met 2 x 1000 watt lichtmast. De signalering voldoet volledig aan de certificering ECE 65. Een 5 KVA generator voor 230 volt levert ruim voldoende energie voor een grote variëteit van gereedschappen. Front- en achterzichtcamera's zorgen voor extra veiligheid in het verkeer.

De twee DAF FFV CF65.300 tankautospuiten zijn door intensieve samenwerking tussen de gemeente Veldhoven, Gemco Mobile Systems en DAF Nederland gerealiseerd. Ronnie Robbé, medewerker preparatie technische dienst en Integrale Veiligheid bij de brandweer is dan ook zeer tevreden met de voertuigen.



De brandweer heeft zes vaste medewerkers in dienst, onder andere de commandant, een postcoördinator en een medewerker in deeltijdbaan, voor administratieve ondersteuning. Samen met 46 gemotiveerde vrijwilligers, verdeelt over twee posten, zorgen zij voor een snelle en professionele aanpak bij calamiteiten en brandmeldingen.

Om optimaal te kunnen reageren op meldingen zijn er in Veldhoven twee kazernes. Op de post de Run staan twee tankautospuiten, een hoogwerker, een hulpverleningsvoertuig en een personeelsmateriaal wagen gestationeerd. Ook de officier van dienst is hier aanwezig. Op de post de Heemweg is een tankautospuit en een voertuig voor de waarschuwing- en verkenningsdienst gestationeerd.

DAF dealer De Burgh Eindhoven zorgt voor het onderhoud. De Burgh Eindhoven is een belangrijk aanspreekpunt voor snelle ondersteuning van de brandweer in Veldhoven. Het onderhoud aan de voertuigen wordt door de brandweer in samenwerking met de dealer verzorgd.