Clicky


Politie Antwerpen trekt video in om van doodslag verdachte acteur

Politie Antwerpen trekt video in om van doodslag verdachte acteur
14-09-2023 11:41 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - De politie van Antwerpen trekt een campagnefilmpje over veiligheid in het verkeer in omdat daarin een verdachte van doodslag figureert. Anis A. zou in 2021 betrokken zijn geweest bij een steekpartij in Barcelona. "Dit is hoogst ongelukkig", aldus een politiewoordvoerder tegen de Gazet van Antwerpen.

In een penthouse in Barcelona zou A. zijn vrienden hebben aangevallen. "Hij verkeerde op dat moment in een soort psychose", citeert de Gazet van Antwerpen een aanwezige. "Hij greep een keukenmes en vloog op ons af. Alsof hij ons wilde vermoorden." Een van de vrienden raakte gewond en moest worden verzorgd in een Spaans ziekenhuis. Eenmaal teruggekomen in België deed de vriend aangifte. A. moet binnenkort voorkomen bij de rechtbank.

Met de campagnefilmpjes wil de politie korte metten maken met excuses die weggebruikers hebben voor onveilig gedrag in het verkeer. A. rijdt met nog iemand op een elektrische step. "Met twee op een step, ik weet dat het niet mag. Maar we zijn héél voorzichtig", zegt A. in de video. "En anders verzin ik wel een ander excuus voor u."

Volgens omroep VRT stelt de politie dat A. is ingehuurd via een reclamebureau. Die legde de politie een aantal acteurs voor. "Van die acteurs kregen we enkel de voornaam, leeftijd en een filmpje van een halve minuut waarin ze zichzelf voorstelden. Op basis daarvan hebben we de acteur gekozen", aldus de politiewoordvoerder.