Clicky


VW schrapt banen bij Duitse fabriek voor elektrische auto's

VW schrapt banen bij Duitse fabriek voor elektrische auto's
14-09-2023 12:08 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG/DPA

WOLFSBURG - [update 23:45 uur] Volkswagen neemt afscheid van 269 tijdelijke werknemers van zijn fabriek voor elektrische auto's in Zwickau. Het Duitse autoconcern merkt dat de vraag naar stekkerauto's daalt in zijn thuisland. Daardoor zijn volgens bronnen ook de arbeidsplaatsen van 2000 tijdelijke medewerkers van de fabriek dicht bij de Tsjechische grens onzeker geworden.

De 269 mensen die moeten vertrekken, verliezen hun baan bij Volkswagen als hun tijdelijke contracten aflopen, maakte het bedrijf bekend. Volgens een ingewijde zijn de orders vanuit bedrijven voor elektrische Volkswagens met 70 procent ingestort nadat een overheidsregeling om elektrisch rijden te stimuleren deze maand was geëindigd.

Volkswagen zelf stelt dat de "huidige marktomstandigheden" tot de beslissing hebben geleid. Daarbij speelt mogelijk ook de nog altijd hoge inflatie een rol, die ervoor zorgt dat mensen minder snel voor doorgaans duurdere elektrische auto's kiezen.

De autofabrikant benadrukt nog volledig achter de overgang naar elektrisch rijden te staan. Volkswagen zegt daarnaast te blijven investeren in de fabriek in Zwickau, waarin totaal 10.700 medewerkers uitsluitend elektrische auto's maken.