Clicky


Nieuwe Mercedes Actros voor Westdijk Exceptioneel Transport

Nieuwe Mercedes Actros voor Westdijk Exceptioneel Transport
10-07-2012 10:38 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Westdijk Exceptioneel Transport heeft recentelijk een nieuwe Mercedes Actros aan het bestaande wagenpark toegevoegd. Het betreft hier een Mercedes Benz Actros type SLT 4165.

De truck is uitgevoerd met een 16 liter 8 cilinder euro 5 motor met een vermogen van 640 PK. In verband met het toegelaten terreingewicht van 250 ton, wat deze Mercedes mag gaan voortbewegen, is de trekker uitgerust met een ver doorontwikkelde WSK versnellingsbak, die onder de meest extreme omstandigheden zijn werk kan blijven doen.



Verder is de trekker uitgerust met een 3,5" schotel, waarachter de meest uiteenlopende diepladers en semi-trailers gekoppeld kunnen worden. Tevens kan op deze schotel een ballastbak gemonteerd worden, daar er op de trekker, aan voor- en achterzijde verzwaringen zijn gebouwd waaraan vangmuil-koppelingen zijn gemonteerd, zodat er ook gewerkt kan worden met zware module aanhangers en het werken in combinatie met meerdere trekkers.

Op de foto's is achter de nieuwe Mercedes, een samengestelde 15 lijner Goldhofer type STHP ISL gekoppeld, hier uitgevoerd als getrokken aanhanger.



De foto's zijn gemaakt tijdens de eerste "transport klus" van de nieuwe aanwinst in Polen. Het transport betrof een stator (24.50 x 3.80 x 3.80 mtr en 118 ton) welke vanuit Brazilië werd aangeleverd in een haven in Noord-Polen en aansluitend door de Mercedescombinatie circa 250 km landinwaarts werd afgeleverd.

Het transport werd uitgevoerd in opdracht van Westdijk Polska, die ook de voorbereidingen en de benodigde ontheffingen verzorgde.

De nieuwe zwaar transport Mercedes gaat ingezet worden in geheel Europa, een en ander in samenwerking met Westdijk Polen, Westdijk France en Westdijk Sweden.