Clicky


Bloomberg: Air France-KLM wil 30 tot 50 nieuwe vliegtuigen kopen

Bloomberg: Air France-KLM wil 30 tot 50 nieuwe vliegtuigen kopen
15-09-2023 10:01 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM heeft plannen om dertig tot vijftig nieuwe vliegtuigen aan te schaffen om verouderde toestellen in de vloot te vervangen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zou nu een formeel proces zijn begonnen voor de aanschaf van die zogeheten widebody-jets, oftewel toestellen met meerdere gangpaden die worden ingezet op langere afstanden.

Topman Ben Smith had in juni al verklaard dat het luchtvaartconcern werkt aan de vervanging van oudere toestellen door brandstofzuinigere modellen. Air France-KLM zou kijken naar vervanging van zijn Airbus A330-vliegtuigen van gemiddeld twintig jaar oud en een aantal toestellen van het type Boeing 777 van eveneens twee decennia oud.

Ook veel andere maatschappijen zijn bezig met nieuwe orders om de vloot te moderniseren nu de luchtvaart sterk herstelt van de coronacrisis. Daardoor zijn er wel lange wachttijden bij vliegtuigbouwers.

Smith verklaarde toen ook dat er andere eisen aan vliegtuigen worden gesteld nu vliegtuigen niet meer via het Russische luchtruim vliegen door de oorlog in Oekraïne. Door die omweg kan een vlucht tussen Europa naar Azië uren langer duren.