Clicky


Sipma Transport uit Rolde rijdt op Groengas

Sipma Transport uit Rolde rijdt op Groengas
12-07-2012 17:18 | M.A.N. | auteur de redactie
ROLDE - Sipma Transport uit Rolde heeft twee MAN-auto's aangeschaft die rijden op een combinatie van Groengas en diesel. Sipma Transport is het eerste transportbedrijf in de provincie Drenthe die deze alternatieve brandstof ook via het RDW op het kenteken van de auto's heeft staan, waardoor deze ook internationaal ingezet kunnen worden. Door het bijmengen van Groengas vermindert het bedrijf de Co2 uitstoot van de voertuigen met circa 30 %. Hiermee toont Sipma Transport aan een bewuste keuze te hebben gemaakt in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaam ondernemen is voor Sipma Transport van groot belang. In dat kader heeft het bedrijf ook al geruime tijd het milieucertificaat conform de ISO 14001 richtlijnen. De nieuw aangeschafte voertuigen kunnen in Nederland ook worden ingezet als LZV (de langere en zwaardere vrachtautocombinatie).



Het Groengas voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen en wordt onder andere geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals restafval en gft (groente-, fruit- en tuinafval). Rijden op Groengas zorgt ervoor dat er minder stoffen worden uitgestoten die schadelijk zijn voor onze luchtkwaliteit.

Bij voldoende vervoersaanbod en een langdurige samenwerking, biedt Sipma Transport haar opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers graag de mogelijkheid een Groengas-voertuig te voorzien van de eigen bedrijfskleuren en/of het bedrijfslogo met eventueel een verwijzing naar de lagere Co2 uitstoot die wordt gerealiseerd.

De MAN-auto’s zijn geleverd door truckdealer Sommerauer Trucks in Westerbroek, het Groengas wordt getankt bij CNGnet.