Clicky


Voormalig topman Triodos definitief geen commissaris DNB meer

Voormalig topman Triodos definitief geen commissaris DNB meer
15-09-2023 12:24 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De voormalige topman van Triodos Bank, Peter Blom, legt definitief zijn functie van commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB) neer. Op dit moment bereiden twee organisaties rechtszaken voor tegen Triodos vanwege verliezen die beleggers leden op certificaten van de bank, die tijdens de coronacrisis plots niet meer verhandelbaar waren.

Blom legde zijn werkzaamheden als lid van de raad van commissarissen al tijdelijk neer vanwege de kwestie rond Triodos, waar hij tot mei 2021 bestuursvoorzitter was. Dit om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Nu duidelijk is dat er mogelijk nieuwe juridische procedures tegen Triodos komen, stapt hij op als toezichthouder bij DNB.

Onlangs kondigde de stichting Triodos Tragedie aan een massaclaim tegen de bank te willen beginnen namens beleggers die zich gedupeerd voelen door de jarenlange bevriezing van de handel in certificaten, een soort alternatieve aandelen. Rond diezelfde tijd kondigde financieel activist Pieter Lakeman een schadeprocedure tegen bestuurders van de bank met duurzaamheidskenmerk aan.