Clicky


Overleden baby aangetroffen op migrantenboot bij Lampedusa

Overleden baby aangetroffen op migrantenboot bij Lampedusa
16-09-2023 11:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

ROME - De Italiaanse kustwacht heeft een overleden baby aangetroffen op een boot met migranten. Dat gebeurde volgens plaatselijke media tijdens een reddingsoperatie bij het eiland Lampedusa. Het kind zou zijn geboren tijdens de overtocht en kort na de geboorte zijn overleden. Er waren verder ongeveer veertig migranten aan boord.

Eerder deze week kwam ook al een vijf maanden oude baby om het leven op zee. Het kind verdronk nadat een boot met migranten was gekapseisd bij Lampedusa. Dat bevindt zich tussen Tunesië en Sicilië en door die ligging komen er veel bootjes aan met migranten. Die proberen vanuit Noord-Afrika om Europa te bereiken. De overtocht staat bekend als levensgevaarlijk.

Tussen maandag en woensdag arriveerden op Lampedusa volgens sommige berichten zo'n 8500 mensen op bijna tweehonderd bootjes. Daardoor waren er meer migranten dan inwoners op het eiland. Het opvangcentrum op Lampedusa heeft plek voor vierhonderd personen.

In Italië kwamen dit jaar al zo'n 127.000 migranten op bootjes aan. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.