Clicky


Kind dood na neerstorten toestel stuntteam Italiaanse luchtmacht

Kind dood na neerstorten toestel stuntteam Italiaanse luchtmacht [+video]
16-09-2023 20:47 | Buitenland | auteur ANP

TURIJN - Een vliegtuig van een speciale eenheid van de Italiaanse luchtmacht die demonstratievluchten uitvoert, is bij Turijn neergestort en in brand gevlogen. Daarbij raakte het toestel een auto en is een 5-jarig meisje om het leven gekomen, meldt de Italiaanse defensieminister Guido Crosetto. De piloot heeft het overleefd met een schietstoel en een parachute, berichtte het persbureau ANSA, maar hij is ook gewond geraakt. Het 9-jarige broertje van het kind is met ernstige brandwonden opgenomen in een ziekenhuis. Ook de ouders zijn met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk was in de gemeente San Francesco al Campo vlak bij een startbaan van het vliegveld van Turijn. Het vliegtuig van de eenheid 'patrouille Frecce Tricolori', de patrouille driekleurige pijlen, verongelukte vlak na het opstijgen. De Frecce Tricolori waren het hoogtepunt van een luchtvaartfestival op de luchthaven dit weekeinde en zij zouden het evenement zondag afsluiten. Het evenement was onderdeel van vieringen van de honderdste verjaardag van de Italiaanse luchtmacht.

Het evenement in Turijn is meteen afgelast. De luchthaven van Turijn was enige tijd dicht als gevolg van het ongeluk, waarvan de oorzaak nog niet bekend is. Sommige ooggetuigen spraken over een zwerm vogels die het opstijgen belemmerde, maar dit is niet bevestigd.

Beelden van de crash gaan rond op sociale media. Daarop is te zien dat de piloot net voor het neerstorten van het vliegtuig zijn schietstoel gebruikt. Daarna zijn vuur en zwarte rookwolken te zien. Ook vice-premier Matteo Salvini deelde de video op X, het voormalige Twitter. Hij noemt het ongeluk "een vreselijke tragedie".