Clicky


Koops Furness zorgt voor goede Tour-start Argos Shimano

Koops Furness zorgt voor goede Tour-start Argos Shimano
13-07-2012 19:47 | DAF | auteur de redactie
LUIK - Koops Furness heeft aan de vooravond van de Tour de France tijdens een feestelijke bijeenkomst in Luik twee nieuwe voertuigen afgeleverd aan de wielerploeg Team Argos Shimano: een Irizar i6, welke wordt ingezet als rennersbus en een DAF FA CF 65 vrachtwagen voor vervoer van het materieel. Door intensieve samenwerking tussen Team Argos Shimano en de verschillende bedrijfsonderdelen van Koops Furness is een prachtig totaalproduct afgeleverd, waarbij de Nederlandse wielerploeg volledig is ontzorgd.

Team Argos Shimano is bij de aanschaf van beide maatwerk voertuigen gedurende het hele traject geadviseerd door Cosmo Wagenparkbeheer uit Almelo, die de wielerploeg al sinds 2008 faciliteert. Na een intensieve voorbereidingstijd heeft Argos Shimano voor deze beide voertuigen gekozen.



Aart de Koning CEO van Koops Furness: "We zijn trots op de samenwerking met Team Argos Shimano. Koops Furness heeft als all-round bus- en vrachtwagenspecialist wederom laten zien met alle wensen van de klant uit de voeten te kunnen. Team Argos Shimano gaat de Tour de France in elk geval goed van start."

Alle denkbare gemakken
De renners van de Nederlandse wielerploeg zijn zeer verheugd over de nieuwe rennersbus, die geleverd is door Cosmo Coach & Bus, importeur van het Spaanse busmerk Irizar voor de Nederlandse markt. De Irizar i6 is voorzien van een DAF MX 300 motor, gekoppeld aan een ZF As-Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen. Met een totale lengte van 12 meter en een hoogte van 3,95 meter wordt er ruimte geboden aan alle denkbare gemakken, zoals douches, boordkeuken, 8 vis-à-vis zitplaatsen, 2 ruime sofa’s, uiterst moderne communicatiemiddelen (mobiel internet, digitale satelliet ontvangst) en een hospitality mogelijkheid. Het wielerteam heeft bewust gekozen voor de Irizar i6 vanwege de uitstraling en de grote bagagecapaciteit.



Maximale binnenruimte
Voor het vervoer van het materieel is eveneens een nieuw voertuig aangeschaft, een DAF FA CF65 250 pk Euro 5 Sleepercab, die maximale binnenruimte biedt in geval van overnachtingen. De DAF is geleverd door Cosmo Trucks Lochem en is voorzien van dakspoilers en fenders. Het voertuig is opgebouwd door carrosseriebouwer Bacar uit Twello.

Bij de opbouw is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. De laadbak is ingericht met voorin een keuken en wasvoorzieningen en achterin een volledig ingerichte mobiele werkplaats. Daarnaast kunnen er maar liefst 49 fietsen hangend aan de zijwand en een veelvoud aan wielen worden meegenomen.



Opvallende buitenkant
De buitenkant van beide voertuigen is opvallend en niet te missen! De Irizar i6 en DAF CF 65 zijn volledig voorzien van reclame en belettering in de kleuren van het wielerteam. Koops Furness Reclame uit Hengelo nam het ontwerp voor zijn rekening en zorgde ook voor het beplakken van de bus en de vrachtwagen.

Aart de Koning nogmaals: "Dit project onderstreept de kracht van Koops Furness. We hebben zoveel disciplines in huis waardoor we maatwerk kunnen leveren. De nieuwe bus en vrachtwagen van Team Argos Shimano zijn daar een mooi bewijs van."