Clicky


Duitse A2 tot dinsdagmiddag dicht na dodelijk ongeval met twee vrachtwagens

Duitse A2 tot dinsdagmiddag dicht na dodelijk ongeval met twee vrachtwagens [+foto's]
18-09-2023 13:19 | Ongevallen | auteur Redactie

HELMSTEDT - [update di 10:18 uur] Na een aanrijding met twee vrachtwagens op de Duitse A2 bij Helmstedt blijft de snelweg richting Hannover nog tot dinsdgamiddag afgesloten. Een vrachtwagen vloog na de aanrijding in brand en één chauffeur kwam om het leven.

Volgens de brandweer zijn maandagochtend rond 09.00 uur twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen voor de wegwerkzaamheden nabij Rennau (district Helmstedt). De chauffeur van de achterste, Poolse, vrachtwagen zat bekneld in zijn cabine en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Als gevolg van de klap vloog de lading van de vrachtwagen in brand. Volgens de huidige informatie zijn dit lithium-ionbatterijen.

De voorste vrachtwagen van een 45-jarige Oekraïener had appelsap in een tankoplegger geladen, de chauffeur kon de trekker tijdig afkoppelen en zich (kennelijk ongedeerd) in veiligheid brengen.

Volgens de politie is de brand inmiddels geblust. De opruimwerkzaamheden lopen echter moeizamer: volgens een woordvoerder moet de oplegger met de batterijen eerst afgekoeld worden voordat deze weggesleept kan worden. De afdeling snelwegonderhoud gaat dan na in hoeverre het asfalt beschadigd is.

De rijbaan richting Hannover is momenteel nog steeds volledig afgesloten en dit zal de komende uren zo blijven. Daarna volgen uitgebreide bergingswerkzaamheden en waarschijnlijk grote schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden aan de weg.

Verschillende automobilisten zorgden voor verwarring door de slagbomen bij de opritten van de landweg bij Barmke weg te halen en zo gebruik te maken van de landweg die parallel loopt aan de snelweg en in sommige gevallen zelfs foto's te willen maken.

De volledige afsluiting veroorzaakt enorme verkeersopstoppingen in de stad Helmstedt.

De operatie zal in ieder geval nog tot dinsdagmiddag duren.