Clicky


DFDS neemt FRS Iberia/Maroc over

DFDS neemt FRS Iberia/Maroc over
18-09-2023 15:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GIBRALTAR - DFDS heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van FRS Iberia/Maroc, een divisie van de Duitse shortsea ferrymaatschappij FRS GmbH & Co. KG. FRS Iberia/Maroc exploiteert drie shortsea-veerbootroutes over de Straat van Gibraltar die Spanje en Marokko met elkaar verbinden.

“We zijn verheugd om ons netwerk uit te breiden naar een van Europa's belangrijkste ferrymarkten waarvan we verwachten dat deze een hoge groei zal blijven vertonen, ondersteund door de voortdurende nearshoring van toeleveringsketens naar Europa”, zegt Torben Carlsen, CEO van DFDS.

“Dit is een geweldige kans om het bedrijfsmodel van DFDS op te schalen. We zullen onze capaciteiten en ervaring, niet in de laatste plaats op de shortsea-markt in het Kanaal, inzetten om de veerbootinfrastructuur in de Straat van Gibraltar verder te ontwikkelen en tegelijkertijd het regionale toerisme en de handel te ondersteunen”, zegt Mathieu Girardin, hoofd van de Ferrydivisie en EVP van DFDS.

"FRS Iberia/Maroc boekt al meer dan twintig jaar grote successen. We zijn blij dat we in DFDS een partner hebben gevonden die het bedrijf op een bewezen manier zal leiden om de voortdurende groei te garanderen en goed voor onze medewerkers te zorgen", zegt Götz Becker, CEO FRS-groep.

Na de verwoestende aardbeving in Marokko heeft de FRS-groep de Marokkaanse autoriteiten aangeboden te helpen bij het transport van noodvoorraden, medicijnen en ander noodhulpmateriaal. DFDS prijst deze inspanningen en steunt deze ten volle, terwijl wij via diplomatieke vertegenwoordigers de mogelijkheden zullen onderzoeken om verdere hulp te bieden.

Strategische pasvorm

De overname is in lijn met de strategie van DFDS om het transportnetwerk te ontwikkelen en uit te breiden, gericht op het transport in trailers per veerboot, over de weg en per spoor, en op het verplaatsen van passagiers.

De overname breidt het mediterrane routenetwerk van DFDS uit, dat Europa vandaag de dag verbindt met respectievelijk Türkiye en Tunesië. Er wordt verwacht dat de organische marktgroei in de regio de groeiniveaus in Noord-Europa zal blijven overtreffen, ondersteund door het nearshoring van productietoeleveringsketens dichter bij de eindmarkten in Europa.

De integratie van FRS Iberia/Maroc zal naar verwachting operationele voordelen opleveren, waaronder de toewijzing van tonnage en voordelen uit de toepassing van inzichten uit het bedrijfsmodel van bestaande vrachtferryroutes en de gecombineerde shortsea-routes voor vracht en passagiers over het Kanaal.

FRS Iberia/Maroc zal bijdragen aan zowel het vrachtveerboot- als passagierssegment in de Ferry Divisie.