Clicky


Hoe vind ik een laadpaal bij mij in de buurt?

Hoe vind ik een laadpaal bij mij in de buurt?
19-09-2023 14:28 | Auto | auteur Gesponsorde content

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Ervaringsdeskundigen weten echter ook dat dit soms nogal een logistieke uitdaging kan zijn. Stel, je bent op een plek waar je niet bekend bent. De accu is bijna leeg en je moet je auto opladen voordat je verder kunt gaan. Dan moet je natuurlijk wel weten waar een laadpaal in de buurt is. Maar hoe vind je die? En hoe weet je zeker of deze nog beschikbaar is? 

Maak gebruik van een laadapp 

Gelukkig zijn er door de jaren heen veel nieuwe voorzieningen voor elektrische rijders gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende laadapps waar je gebruik van kunt maken. Deze apps maken het mogelijk om snel te zien waar een laadpaal in de buurt is en bieden ook nog extra informatie. Denk aan aanvullende informatie over de tarieven, de beschikbaarheid en hoe je hier kunt komen. De ene app biedt op dit gebied wel meer informatie dan de andere app. Daarom is het prettig om in het begin meerdere apps te installeren en te kijken welke het prettigst werkt. 

Veel apps bieden nu ook realtime informatie aan. Zo staat er een groen vinkje als de laadpaal beschikbaar is. Natuurlijk kunnen er in de tussentijd al wat veranderingen plaatsvinden, maar het geeft je in elk geval inzicht in de drukte bij de laadpalen. 

Een laadpaal app is met name fijn in gebieden waar je minder bekend bent of waar er standaard minder palen beschikbaar zijn. Als je op bezoek bent in een stad, dan is de kans groot dat er in vrijwel elke straat en op veel openbare plekken laadpalen beschikbaar zijn. Ondanks het enorme aanbod is het dan ook fijn om een laadpaal te gebruiken. Al is het maar om de tarieven te vergelijken en er zo zeker van te zijn dat je de voordeligste keuze maakt. 

Route naar de laadpaal 

Als je nog maar weinig kilometers kunt rijden, is het een fijn idee als je de kortste route naar de laadpaal kunt gebruiken. De meeste apps maken het dan ook mogelijk om direct de route naar de laadpaal te starten. Zo weet je exact hoeveel kilometers er nog gereden moet worden en welke laadpaal dan de meest geschikte keuze is. 

Houd er rekening mee dat de actieradius van je auto nooit volledig volgens de boekjes is. Dit hangt van heel veel verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan rijgedrag, maar ook de plekken waar je rijdt. Als je vaker kleine stukken of in de file rijdt, dan is de kans groter dat je de auto sneller op moet laden. Met name in het begin is het dan ook verstandig om sneller op te laden. Naarmate je langer in de auto rijdt, ontdek je steeds beter op welke momenten je moet laden. Je zult merken dat je dit steeds makkelijker kunt inschatten.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op