Clicky


Vrachtwagen gekanteld op Duitse A2, vrachtwagens blokkeren doorgang hulpdiensten

Vrachtwagen gekanteld op Duitse A2, vrachtwagens blokkeren doorgang hulpdiensten [+video]
19-09-2023 15:02 | Ongevallen | auteur Redactie

HANNOVER - Op de Duitse A2 bij Hannover is dinsdagochtend een vrachtwagen gekanteld en in  een zijgreppel terechtgekomen. De chauffeur raakte hierbij lichtgewond.

De tankwagen, geladen met vloeibaar dierlijk vet raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, doorboorde de vangrail en kantelde.

De 55-jarige chauffeur kon zichzelf uit zijn voertuig bevrijden. Hij werd door ambulancepersoneel behandeld en naar een ziekenhuis in Hannover gebracht.

De werkzaamheden van de brandweer concentreerden zich uitsluitend op het opvangen van eventueel lekkende brandstof uit de trekker; de tank van de

Helaas hebben enkele brandweervoertuigen tijdens het ongeval hinder ondervonden doordat de vluchtstrook gedeeltelijk of helemaal niet was vrijgelaten. Met name vrachtwagens die gebruikmaakten van de middelste en linkerrijstrook stonden naast elkaar en blokkeerden de doorgang.

Daarom doet de brandweer nogmaals een dringende oproep om bij het ontstaan ​​van een file direct een vluchtstrook aan te leggen en deze niet weer af te sluiten nadat de eerste hulpverleningsvoertuigen zijn gepasseerd.

Op driebaanssnelwegen moet de vluchtstrook gevormd worden tussen de linker- en middelste rijstroken, en op tweebaanssnelwegen tussen de twee rijstroken. Vrachtwagens moeten over het algemeen de rechterrijstrook gebruiken, verduidelijkt de brandweer de Duitse regels.

Voor een video klikt u hier!