Clicky


8 jaar cel en 10 jaar rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval A20

8 jaar cel en 10 jaar rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval A20
19-09-2023 19:29 | Auto | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tegen een 22-jarige Rotterdammer is vandaag, dinsdag 19 september, 8 jaar cel en een rijontzegging van 10 jaar geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A20 op 7 mei 2021. Daarbij is een bestuurder van een ander voertuig om het leven gekomen. De verdachte wordt beschuldigd van doodslag en twee keer poging daartoe.

De Rotterdammer, een beginnend bestuurder, reed die dag met drie andere inzittenden met zeer hoge snelheid over de A20. Hij haalde daarbij pieksnelheden van rond de 250 kilometer per uur. Tijdens de dollemansrit raakt de verdachte eerst een personenauto waarvan de bestuurder na een inhaalactie terug wilde keren op de rechterbaan. Dit voertuig komt tegen de vangrail tot stilstand.

De volgende auto die geraakt wordt, is die van het dodelijk slachtoffer. Het voertuig raakt in een slip en slaat meerdere keren over de kop. De bestuurder, een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, overleeft dit niet. De inzittenden van de auto van de verdachte en de bestuurder van de auto dat als eerste geraakt werd, komen er wonderwel met licht letsel vanaf.

Onder invloed van cannabis filmen tijdens het rijden

Er wordt direct na het ongeluk een ademtest en speekseltest afgenomen bij de verdachte. De ademtest toont aan dat hij niet te veel heeft gedronken, maar de speekseltest levert een ander resultaat op. De verdachte blijkt namelijk cannabis te hebben gebruikt. Uit onderzoek op zijn telefoon blijkt daarnaast dat hij tijdens het rijden aan het filmen was.

De rechter doet over twee weken uitspraak.