Clicky


Nieuwe afvalinzamelvoertuigen voor GAD Bussum

Nieuwe afvalinzamelvoertuigen voor GAD Bussum
30-07-2012 15:32 | DAF | auteur de redactie
BUSSUM - De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) te Bussum heeft milieubewustzijn en verantwoord milieumanagement hoog in het vaandel staan. Ook ten aanzien van haar rijdend materieel heeft de GAD gekozen voor voertuigen welke binnen dit beleid passen. Drie nieuwe DAF FA(G) LF55 220pk Euro 5 voertuigen zijn recentelijk afgeleverd en voldoen ruimschoots aan alle geldende milieueisen.

Willem Griffioen, verkoopadviseur bij Cosmo Trucks te Almere, had recentelijk de eer om de sleutels van het laatste voertuig uit de serie van drie aan de GAD te Bussum te overhandigen. Een volgende serie van drie voertuigen staat reeds in bestelling. De levering van de afvalinzamelvoertuigen is tot stand gekomen middels een Europese aanbesteding aangaande de Vervanging Wagenpark GAD Gooi en Vechtstreek. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam de aanbieding van Cosmo Trucks voor de DAF voertuigen als beste uit de bus.

De voertuigen zijn volledig op maat geleverd voor de GAD en voorzien van een Estepe voorloopas en een Terberg belading. De opbouw voor de inzameling is voor elk voertuig verschillend: één is uitgerust met een opbouw van Geesinknorba, één met een opbouw van Faun en het laatste voertuig met een opbouw van Haller De GAD Gooi en Vechtstreek draagt zorg voor de inzameling van huishoudelijk afval afkomstig van de huishoudens van de gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden,
Weesp en Wijdemeren.



De GAD heeft als missie het vergroten van het milieubewustzijn in algemene zin en draagt dit uit naar de bewoners van Gooi en Vechtstreek, naar haar medewerkers en naar de aan GAD verbonden partijen. De kerntaken van de GAD zijn, naast het inzamelen en vervoeren van het huishoudelijk afval uit Gooi en Vechtstreek, het handhaven op de aanbiedregels van huishoudelijk afval, het geven van voorlichting over afval(inzameling) aan de inwoners van het gewest en het zorgdragen voor gescheiden en milieuverantwoorde verwerking van het huishoudelijk afval.

Het beleid van de GAD is gericht op een efficiënte en milieubewuste bedrijfsvoering met oog voor veiligheid en dienstverlening. Met de ingebruikname van de drie nieuwe DAF LF55 voertuigen en de
vervolglevering van nog eens drie voertuigen volgt de GAD hierin haar milieuverantwoorde beleid. De
fraaie voertuigen zijn volledig voorzien van de markante GAD uitstraling en zullen tijdens de uitoefening van de inzamelwerkzaamheden niet te missen zijn!