Clicky


Steijn heeft ook in chaos 'geen spijt' van komst naar Ajax

Steijn heeft ook in chaos 'geen spijt' van komst naar Ajax
20-09-2023 16:55 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Coach Maurice Steijn zou ook zijn ingestapt bij Ajax als hij had geweten dat het zo onrustig zou worden als het nu is. De deze zomer van Sparta Rotterdam overgekomen trainer heeft dan ook "geen seconde spijt" van zijn keuze.

Dinsdag bereikte de onrust in Amsterdam een nieuw hoogtepunt toen bleek dat technisch directeur Sven Mislintat een zakelijke relatie gebruikte voor de aankoop van Borna Sosa.

De 49-jarige Steijn zegt wel dat hij nog af en toe moet wennen aan het werken bij een topclub. "Daar kun je je niet op voorbereiden. Het vervelende is dat heel veel dingen in de pers komen. Alles wat ik zeg, bereikt de headlines. Dat kan vaak tot onrust binnen zo'n club leiden. Alles wordt zo ongelooflijk uitvergroot. Maar ik ben er trots op dat ik trainer mag zijn van de grootste en mooiste club van Nederland."

Steijn klaagde eerder over het feit dat hij te weinig inspraak had in het aankoopbeleid van Mislintat, maar vindt dat hij daar nu genoeg over heeft gezegd. "Ik ben blij dat de posities zijn ingevuld die we hebben aangegeven. En alle spelers hebben hun wapen. Ik ga de puzzelstukken bij elkaar proberen te leggen met mijn staf."