Clicky


Baetsen versterkt vloot met bijzondere DAF FAD CF85.460 autokraanvoertuig

Baetsen versterkt vloot met bijzondere DAF FAD CF85.460 autokraanvoertuig
07-08-2012 09:37 | DAF | auteur de redactie
De DAF FAD CF85.460 is het eerste af fabriek geleverde 8x4 chassis welke in samenwerking met Faun en ESTEPE is voorzien van een hydraulisch gestuurde en luchtgeveerde naloopas, een 70 ton kraan met een hoofdmast van 44 meter en een hulpgiek van 16 meter, voor een totale lengte van 60 meter.

De DAF is uitgevoerd met 2 x 10 ton voorassen en 3 x 12 ton achterassen. Door het toepassen van afwijkende aslasten, waarvoor de DAF technisch uitstekend is geschikt, is het voertuig gekeurd als ‘rijdend werktuig’ en blijft het ruim onder het toegestane gewicht van 56 ton. Om te voldoen aan de wettelijke maximale hoogte van 4 meter is het cabinedak door ESTEPE met 5 centimeter verlaagd. In eigen werkplaats zijn er door Baetsen extra opbergmogelijkheden en stempelschotten aangebracht.

De DAF CF85 is handgeschakeld en voorzien van een frontzicht camerasysteem.
Deze eerste bijzondere DAF FAD CF85 is tot stand gekomen door een uitstekende samenwerking tussen Faun, ESTEPE, DAF Nederland, De Burgh Eindhoven en Baetsen. Het DAF FAD CF85.460 truckonderstel, levert samen met de lagere brandstofkosten, en met een uitgekiend reparatie en onderhoud concept een zeer zuinige exploitatie op van de totale combinatie.

Baetsen is met zes divisies actief in transport, recycling, kraanverhuur, containers, bouwstoffen en kunststoffen. In alle bedrijfsonderdelen draait het om het leveren van optimale maatoplossingen voor opdrachtgevers op een uiterst duurzame manier. Baetsen levert diensten aan bedrijven, particulieren en (gemeentelijke) overheden en is actief in binnen- en buitenland.



Op het gebied van transport onderscheidt Baetsen zich door expertise in speciaal transport, het vervoeren van buitengewoon lange, brede of zware vrachten. Hiervoor staat een ruim en divers wagenpark ter beschikking. Ook voor verticaal transport is Baetsen volledig toegerust met een verscheidenheid aan vaste en mobiele kranen.

Vormgevend aan de "cradle-to-cradle" filosofie worden tal van reststromen, van huisvuil tot puin, van kunststofreststromen tot afvalhout, door Baetsen verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen. Zo krijgen oude materialen een nieuw leven. Door zorg te dragen voor het plaatsen en ledigen van containers en inzameling van huisvuil wordt niet alleen een zorgvuldige afvoer van reststromen gewaarborgd, maar worden ook de klanten die deze reststromen aanleveren compleet ontzorgd.

Samenwerking Baetsen en De Burgh Eindhoven is al meer dan 45 jaar een uitstekende combinatie
Het onderhoud aan het wagenpark wordt door Baetsen zelf verzorgd. De Burgh Eindhoven levert hiervoor de originele DAF onderdelen. Er is een goede samenwerking en de service is samen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding uitstekend.