Clicky


Claessen Tankcleaning mag na controle door met benzeenreiniging

Claessen Tankcleaning mag na controle door met benzeenreiniging
21-09-2023 10:47 | Gevaarlijke Stoffen | auteur ANP

VENLO - Het bedrijf Claessen Tankcleaning in Venlo mag de benzeenreiniging weer hervatten. Dat liet de gemeente Venlo woensdag weten na hercontrole.

Venlo legde het tankreinigingsbedrijf begin augustus deels stil. Dit omdat het bedrijf zich niet zou hebben gehouden aan de vergunningvoorschriften bij de schoonmaak van tankwagens met het kankerverwekkende benzeen. Na enkele hercontroles lijkt alles weer op orde te zijn en mag het bedrijf door met de benzeenreiniging.

In juli constateerde de gemeente dat Claessen meerdere overtredingen beging. Een installatie waarmee het bedrijf tanks reinigt, zou niet voldoen aan de vergunning. Bij een eerste controle in augustus bleek de installatie nog steeds niet op orde. Het bedrijf paste vervolgens de installatie aan, en bij hercontrole deze week bleek de installatie daadwerkelijk aan de vergunning te voldoen, aldus de gemeente.

Eerder legde de gemeente Venlo het bedrijf een last onder dwangsom op. Steeds als het bedrijf de fout inging met de benzeenreiniging moest een boete van 25.000 euro worden voldaan, met een maximum van 100.000 euro. Het bedrijf is het daar niet mee eens en stapt naar de rechter. Die buigt zich op 6 oktober over de zaak.

De gemeente ging tot een eerste controle bij Claessen over na berichten in NRC. De krant schreef dat Claessen het personeel al jaren blootstelt aan kankerverwekkende stoffen en schadelijke stoffen de Maas in laat lopen. Zowel Claessen als de gemeente Venlo ontkende deze aantijgingen.