Clicky


Marengo-kroongetuige niet in rechtbank voor laatste woord

Marengo-kroongetuige niet in rechtbank voor laatste woord
22-09-2023 10:26 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Kroongetuige Nabil B. is vrijdag niet aanwezig in de Bunker in Amsterdam-Osdorp om zelf gebruik te maken van zijn mogelijkheid tot het laatste woord in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Zijn advocaat Onno de Jong is er wel voor de dupliek, ofwel laatste reactie op het Openbaar Ministerie.

Na deze zitting is de inhoudelijke behandeling afgerond van de inmiddels jarenlang slepende strafzaak. Er staan nog wel procedurele zittingen gepland de komende periode.

Marengo draait om meerdere moorden en pogingen daartoe. Tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi en vijf medeverdachten is een levenslange celstraf geëist. Tegen B. is tien jaar cel geëist. Hij kreeg een lagere strafeis in ruil voor de belastende verklaringen die hij heeft afgelegd.

Afgelopen maart legden advocaten De Jong en Peter Schouten de verdediging neer van de kroongetuige, een reden werd niet bekendgemaakt. Eerder deze maand werd duidelijk dat De Jong inmiddels wel weer de advocaat is van B. Ook die stap is niet toegelicht. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtbank uitspraak doet.