Clicky


TNT Fashion Group neemt 14 Volvo FL-distributietrucks in gebruik

TNT Fashion Group neemt 14 Volvo FL-distributietrucks in gebruik
21-08-2012 10:14 | Volvo | auteur de redactie
TNT Fashion Group, heeft veertien nieuwe Volvo FL trucks in gebruik genomen voor haar regionale distributie. De vorige Volvo-trucks waren aan vervanging toe, waardoor het bedrijf besloot opnieuw te vertrouwen op het uithoudingsvermogen van de FL. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa te Oldenzaal.

TNT Fashion Group is onderdeel van koerier- en expresbedrijf TNT Express en marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening in de fashion-, retail, en lifestyle industrie. Wereldwijd verzorgt TNT Fashion Group het afhalen, opslaan en leveren van zowel hangende kleding als verpakte goederen voor verschillende gerenommeerde ontwerpers en winkelketens. Daarvoor beschikt TNT Fashion Group over een wagenpark van ongeveer 65 bakwagens, trekkers en ander materieel, dat voornamelijk in de Benelux en aangrenzende gebieden actief is.



Ter vervanging van het oude materieel nam het bedrijf veertien nieuwe Volvo FL bakwagens in gebruik, waarvan vier met vangmuilkoppeling voor een extra trailer. "Ons materieel bestond al voor een groot deel uit Volvo-trucks”, licht Operations Manager Bert Overmaat van TNT Fashion Group toe. “Onze oude FL-6 modellen waren echter aan het einde van hun cyclus. We hadden eerder al plannen voor vervanging, maar de trucks gingen langer mee dan verwacht. Dat hielp ons bij het kiezen van de opvolgers: veel andere trucks zouden allang uit elkaar gevallen zijn."

Op maat voor confectie
De goede relaties tussen TNT Fashion Group en Nijwa Oldenzaal gaan al twaalf jaar terug, waardoor er al snel een aantrekkelijk aanbod gevonden werd. "De nieuwe Volvo FL-modellen komen prima tegemoet aan de veranderde wensen van onze klanten. Ze hebben een groter motorvermogen, met 240 pk en 290 voor de bakwagens met vangmuilkoppeling. Ook kunnen ze zeer diverse goederen vervoeren, wat voor onze unieke ladingen essentieel is. Zowel de bakwagens als trailers kunnen pallets en rolcontainers vervoeren, maar ook hangende stukgoederen, wat vereist is voor onze confectiebranche."

Omdat veel van de FL’s voornamelijk ingezet worden voor stadsdistributie, voldoen ze aan de Euro 5-norm en zijn ze uitgerust met een achteruitrijcamera voor extra veiligheid.



Aangename verrassing
Overmaat meldt dat de eerste reacties van zijn chauffeurs zeer enthousiast zijn. "Sowieso rijden zij graag in Volvo, maar nu ze van een handgeschakelde transmissie overstappen naar eentje met de automatische I-Sync, ervaren zij alsnog een wereld van verschil."

De meest aangename verrassing is volgens Overmaat echter het brandstofverbruik van de nieuwe FL’s, dat aanzienlijk lager is dan bij de voorgangers. "We wisten dat Volvo onophoudelijk investeert in zuinigere trucks, maar de brandstofreductie is boven verwachting. Ten opzichte van de oude trucks die een verbruik van 1 op 4,5 hadden, krijgen we met onze nieuwe FL’s per liter één kilometer gratis cadeau. Dat is een groot voordeel, omdat TNT Express zich heeft voorgenomen de CO2-uitstoot in 2020 met 40% verlaagd te hebben. In Volvo hebben we bij dat streven een ideale partner gevonden, die met haar trucks deze doelstelling een stuk dichterbij brengt."