Clicky


Jan van Halst sluit harde maatregelen bij Ajax niet uit

Jan van Halst sluit harde maatregelen bij Ajax niet uit
24-09-2023 20:01 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Interim-directeur Jan van Halst sluit niet uit dat hij binnenkort harde maatregelen moet nemen bij Ajax. "Als dat in het belang van Ajax is, dan zal dat moeten", zei hij na het gestaakte thuisduel met Feyenoord. De kampioen uit Rotterdam leidde met 0-3 toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamers had gestuurd omdat er vuurwerk op het veld was gegooid.

Ajax staat op de dertiende plaats in de Eredivisie en kan zondag nog gepasseerd worden door RKC Waalwijk. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in opspraak geraakt omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Hij heeft twaalf spelers aangetrokken. De meeste aanwinsten hebben hun transfersom niet waargemaakt. Ajax blijft onder leiding van trainer Maurice Steijn grote kansen weggeven.

Van Halst werd begin deze maand benoemd als interim-directeur omdat Alex Kroes vanwege een concurrentiebeding bij AZ pas in maart mag beginnen. Daarvoor was hij als technische man van de raad van commissarissen met het transferbeleid van Ajax betrokken. "Ik wil nu niet uitgebreid ingaan op vragen over Mislintat en Steijn", zei hij. "Ik snap alle vragen, maar we hebben net te maken gehad met ernstige ongeregeldheden. Ik ben voor jullie uit een crisisoverleg gelopen."

Ajax speelt woensdag alweer voor eigen publiek tegen FC Volendam. Van Halst vindt het geen optie dat het restant van het duel met Feyenoord maandag of dinsdag wordt uitgespeeld. "Dat is organisatorisch niet mogelijk", zei hij. "Maar je zal snappen dat iedereen bij Ajax enorm baalt, niet alleen vanwege de mislukte competitiestart. De wedstrijd tegen Feyenoord is voor ons het grootste duel van het jaar. We hebben samen met de lokale driehoek veel maatregelen genomen. Er was heel veel politie en we hebben nog meer stewards ingezet. En toch gaat het mis. Dit gaat de hele wereld over. Veel van onze supporters in het stadion hebben de ongeregeldheden veroordeeld. Ik snap dat mensen boos zijn. Maar soms moet je lijden."