Clicky


Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden

Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden
25-09-2023 14:34 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - [update 15:27 uur] Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

Op Instagram deelde zijn familie maandag een bericht met het nieuws van zijn overlijden. "Reiky heeft ervoor gekozen om zijn licht vanaf boven over ons te laten schijnen. Hij zal voor altijd bij ons zijn, voor altijd in ons hart. Moge zijn ziel schijnen in vrede."

Diverse bekende Nederlanders hebben geschokt gereageerd op de dood van Reiky de Valk. "Ik kan het niet geloven. Wat een schok. Wat een gemis. Alle sterkte aan zijn familie en vrienden", schrijft actrice Georgina Verbaan in een reactie op Instagram. "Wat schrik ik hiervan... Rust zacht lieve Reiky", deelt acteur Jim Bakkum. Voor regisseur Antoinette Beumer komt het overlijden van De Valk ook als een schok. "Ik kan niet geloven wat ik lees. Zoveel talent en ogenschijnlijk levenslustig. Ach jochie toch…..mijn hart breekt." Giorgio Hokstam, dj bij 100% NL, deelt onder het bericht een emoji van een huilend gezichtje.

Behalve in Dertigers was De Valk onder meer ook te zien in series als Oogappels, Hockeyvaders en Modern Love Amsterdam. Ook speelde hij de hoofdrol in de videoclip van De Diepte, het nummer waarmee S10 Nederland vorig jaar op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigde.