Clicky


Arriva en VISTA Collega verlengen samenwerking om buschauffeurs op te leiden

Arriva en VISTA Collega verlengen samenwerking om buschauffeurs op te leiden
25-09-2023 16:26 | Algemeen | auteur Redactie

MAASTRICHT - Arriva en VISTA College verlengen hun succesvolle samenwerking op het gebied van het bbl-traject (werken-leren) voor buschauffeurs. Sinds 2020 werken beide organisaties nauw samen om deelnemers de kans te bieden niet alleen hun rijbewijs D, maar ook hun mbo niveau 2-diploma chauffeur personenvervoer te behalen.

Het harde werk en de toewijding van de deelnemers werden duidelijk beloond in 2022, toen maar liefst 22 bbl-ers met trots hun diploma in ontvangst mochten nemen.

Het bbl-traject buschauffeur van Arriva en VISTA College is uniek in zijn soort Jaarlijks krijgen 15-25 aspirant chauffeurs de kans om deel te nemen aan dit traject, waarbij ze worden begeleid door ervaren professionals uit de branche.

Het biedt deelnemers niet alleen de vaardigheden en kennis die nodig zijn om achter het stuur te zitten, maar ook de mogelijkheid om hun mbo-diploma te behalen. Dit stelt hen in staat om beter uitgerust de arbeidsmarkt te betreden en een succesvolle carrière op te bouwen, zelfs als ze ervoor kiezen elders dan bij Arriva te gaan werken.

Draagt bij aan persoonlijke groei en arbeidsmarkttekorten

Met een hernieuwde overeenkomst bekrachtigen Arriva en VISTA College hun langdurige samenwerking. Deze nieuwe overeenkomst is gebaseerd op wederzijdse ervaringen en aangepast aan de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en toekomstige ontwikkelingen. Met een gezamenlijk doel voor ogen blijven beide partijen zich inzetten om jaarlijks minimaal 15 ambitieuze individuen op te leiden tot bekwame buschauffeurs. Deze samenwerking creëert niet alleen gekwalificeerde professionals, maar draagt ook actief bij aan de persoonlijke groei en toekomstige kansen van de deelnemers.