Clicky


DPG Media reageert 'met verbazing' op loonverzoek van medewerkers

DPG Media reageert 'met verbazing' op loonverzoek van medewerkers
25-09-2023 17:13 | Financieel | auteur ANP

De directie van DPG Media heeft laten weten "met verbazing" de brief te hebben gelezen van medewerkers van het bedrijf, waarin vorige week gevraagd werd om 10 procent meer loon om de inflatie te compenseren. Dat blijkt uit een reactie die in handen is van het ANP.

"De onderhandelingen voor een collectieve cao beginnen - zoals bij u bekend - op 12 oktober", schrijft CEO Erik Roddenhof namens DPG Media, waar onder meer De Volkskrant, AD, Het Parool en NU.nl toe behoren. "Vooruitlopen op die gezamenlijke gesprekken zou betekenen dat we breken met het collectief en de traditie die we in ons land kennen om met de gehele sector tot een nieuwe cao en daarmee structurele loonsverhoging te komen. Dat zou voor zowel collega's als aangesloten werkgevers onverstandig en onwenselijk zijn."

Dat de brief kwam vanuit de redacties is echter aan de directie zelf te wijten, zegt Milen van Boldrik, die vanuit de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) optreedt namens de DPG Media-redacties. "De directie kwam namelijk zelf twee weken geleden met een voorstel voor een eenmalige uitkering om het koopkrachtverlies op te vangen. En daarin werd met geen woord gerept over structurele verhogingen bij de cao-onderhandelingen." Iets wat nu in de brief vanuit de directie wel genoemd wordt.

"Dit is natuurlijk heel makkelijk op te lossen", zegt Van Boldrik ook. "Als de uitgeverijen zouden zeggen: 'We zijn aan het vechten als leeuwen voor jullie koopkrachtcompensatie, en dat gaan we straks bestendigen in een cao.' Maar dat wordt niet gezegd. En de vertaling daarvan is dat het straks strijden wordt voor procenten." Over eventuele vervolgstappen wordt volgens Van Boldrik deze week nog gesproken met de DPG Media-redacties.