Clicky


Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus
25-09-2023 20:34 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

TREMBLAY-EN-FRANCE - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

De toestellen zullen worden verdeeld onder KLM en Air France. Daarnaast heeft de luchtvaartcombinatie de optie afgesproken voor het aanschaffen van nog eens veertig A350-toestellen. KLM verwacht dat de vliegtuigen vanaf 2026 ingezet kunnen worden voor intercontinentale vluchten, als vervanging van de huidige Boeing- en Airbus-toestellen.

Volgens KLM produceert de A350 tot 40 procent minder geluid en verbruikt het vliegtuig een kwart minder brandstof dan een vergelijkbaar toestel van een oudere generatie.

Topman Ben Smith van Air France-KLM meldde in juni al dat het luchtvaartbedrijf werkte aan de vervanging van oudere toestellen door brandstofzuinigere modellen. Ook veel andere maatschappijen zijn bezig met nieuwe orders om de vloot te moderniseren nu de luchtvaart sterk herstelt van de coronacrisis.