Clicky


Omtzigt doet in heel Nederland mee aan Kamerverkiezingen

Omtzigt doet in heel Nederland mee aan Kamerverkiezingen
26-09-2023 19:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 20:43 uur] Pieter Omtzigt doet met zijn Nieuw Sociaal Contract (NSC) mee in heel Nederland. Hij zei tijdens de presentatie van zijn kandidatenlijst in perscentrum Nieuwspoort dat hij in alle twintig kieskringen handtekeningen gaat ophalen.

Eerder zei hij nog dat hij niet wilde dat zijn partij te snel te groot zou worden. Meedoen in slechts een paar kieskringen zou het aantal stemmen op zijn partij binnen de perken kunnen houden.

In de peilingen scoort Omtzigt steevast erg hoog. Nog voordat hij bekendgemaakt had een partij op te richten, schommelde het aantal zetels al rond de dertig, hoger dan andere partijen. Daarna is het aantal virtuele zetels iets gezakt, tot 25.

Omtzigt zei "ontzettend trots" te zijn op de 44 kandidaten op zijn lijst. Bij deze mensen had hij "gevoeld" dat ze de wil hebben om het bestuur in Nederland te verbeteren. "Deze lijst past bij onze politieke ambities".

De top van de lijst bestaat uit experts op hun eigen vakgebied. Volgens hem is het nodig om goed op de hoogte te zijn van een bepaalde sector of van een onderwerp om iets te kunnen veranderen.