Clicky


Melis Transport schaft meteen nieuwe Volvo FH aan tijdens presentatie

Melis Transport schaft meteen nieuwe Volvo FH aan tijdens presentatie [+foto]
06-09-2012 09:40 | Volvo | auteur de redactie
AMSTERDAM - Marwin Melis van Melis Internationaal Transport uit Arnhem heeft woensdagavond tijdens de presentatie van de nieuwe Volvo FH Trucks direct een nieuwe Volvo FH Euro 6 460 pk aangeschaft.

De deal werd, volgens Marwin Melis, op de menukaart rondgemaakt. De nieuwe Volvo FH wordt geleverd door Harber Trucks uit Duiven.

Melis zegt woensdagavond tegen Transport Online: "Deze aanschaf komt voort uit het vertrouwen dat wij hebben in Volvo en zijn medewerkers."



Superieur weggedrag
Bij het ontwikkelen van de nieuwe FH-serie besteedde Volvo Trucks veel aandacht aan het weggedrag en de rijeigenschappen. Optimalisering van veringsystemen voor en achter, toegenomen rolstabiliteit en een betere cabineophanging dragen allemaal bij aan het superieure rij- en weggedrag van de nieuwe Volvo FH. Met de unieke onafhankelijke voorwielophanging wordt de nieuwe FH zelfs nog beter.

Geoptimaliseerde geometrie, verbeterde voor- en achtervering, verhoogde cabinestabiliteit en een uitgebalanceerde demping voor cabine en chassis. Deze factoren zorgen voor een verbetering van 50% in rolstabiliteit vergeleken met de vorige FH-serie, volgens Stefan Axelsson, manager weg- en rijgedrag Volvo Trucks.

Grotere nauwkeurigheid
De verbeteringen aan het chassis en de cabine betekenen ook dat de nieuwe Volvo FH een betere richtingsstabiliteit heeft. De combinatie van rol- en richtingsstabiliteit geven de chauffeur nog meer het gevoel van precisie en controle en maken het rijden minder vermoeiend.

"De nieuwe truck voelt stabiel aan en gedraagt zich voorspelbaar op de weg. We zijn er ook in geslaagd om een uitstekend stuurgevoel te ontwikkelen met een stuur dat nauwkeurig en gevoelig reageert op de bewegingen van de truck. De nieuwe verstelbare stuurkolom betekent bovendien dat elke chauffeur, ongeacht zijn of haar lichaamsbouw, kan profiteren van een prettige en comfortabele zithouding," aldus Stefan Axelsson.

De besturing en de rolstabiliteit hebben een direct effect op de chauffeur en een indirect effect op de winstgevendheid van de transporteur.



"Een betere truck betekent een chauffeur die minder vermoeid is, wat resulteert in een ontspannen rijstijl. Een alerte chauffeur rijdt veiliger en doet zijn werk beter, ongeacht of het om het besturen van de truck gaat of om de ontmoeting met de klant aan het einde van de route," zegt Stefan Axelsson.

Onafhankelijke voorwielophanging - een wereldprimeur
De nieuwe Volvo FH-serie is ook ´s werelds eerste zware truck met onafhankelijke voorwielophanging, gekoppeld aan een directe stuurinrichting: twee nieuwe voorzieningen die een radicaal effect hebben op rijeigenschappen en weggedrag.

"Onafhankelijke voorwielophanging betekent dat elk voorwiel afzonderlijk is opgehangen en dat de bewegingen van het ene wiel niet het andere wiel beïnvloeden. Het resultaat is een gelijkmatigere en stabielere rit," zegt Martin Palming, productmanager bij Volvo Trucks.